fbpx

5 factors que fan atractius els poligons industrials

Si estàs pensant en un nou projecte empresarial o bé estàs pensant en canviar de localització, recorda que escollir l’emplaçament adient de la teva empresa és una decisió estratègica. Els reptes, des del punt de vista econòmic o social, són molts!

El primer element a considerar és la naturalesa del negoci. Una ubicació ideal que ajudarà a minimitzar els costos de producció i distribució. Ara bé, cal tenir en compte factors geogràfics i no geogràfics a l’hora de triar la ubicació d’una empresa.

En aquest sentit, per a certs tipus d’empreses, instal•lar-se en un polígon industrial pot ser una de les millors opcions. Els polígons, parcs o zones empresarials són àrees que reuneixen les característiques necessàries per a un bon desenvolupament industrial. Entre d’altres, destaquen els beneficis que suposen:

1. Subministraments

Moltes empreses necessiten rebre subministraments d’altres empreses per elaborar els seus productes i, per tant, buscaran estar prop dels seus proveïdors, que en moltes ocasions estan situats en parcs empresarials. Aquesta és un dels principals motius per escollir un polígon industrial, especialment si es tracta d’ empreses dedicades a la fabricació de productes específics.

Situar-se en sòl industrial pot contribuir a la millora de l’eficiència del desenvolupament i procés de cadena de subministrament, evitant que hi hagi interrupcions. Sobretot, ajuda a buscar alternatives quan pugui sorgir un imprevist.

2. Accés a mà d’obra

En un polígon industrial, com hi ha diversitat d’ empreses, hi ha gran nombre de persones treballadores que poden, en un moment donat, buscar nous llocs de treball. Aquest factor pot ser favorable a l’hora de cercar personal especialitzat.

3. Connectivitat i infraestructures

Normalment les zones industrials estan formades per naus, amb molt espais per a emmagatzematge i desenvolupament de producció, de manera que garanteixen una infraestructura d’acord a les necessitats de l’empresa. Inclús, si en un inici ets un negoci petit, sempre podràs créixer i no et veuràs limitat pel lloc físic disponible.

Per altra banda, les empreses, en general, requereixen del transport per traslladar i lliurar les seves mercaderies. En general, les zones industrials tenen connexió directe amb les principals xarxes de transport, el que facilita a les empreses allà ubicades la recepció i despatx de mercaderies.

4. Comunitat

Independentment del sector al que es pertanyi, el fet de compartir ubicació, genera un efecte de comunitat i de solidaritat amb la resta d’empreses allà situades. Poden sorgir moltes sinergies i trobar suport mutu.

5. Clima

El clima no és un factor que afecti la ubicació de tot tipus d’activitats econòmiques i industrials, però pot tenir un paper rellevant per a moltes d’elles, ja que afectarà a la producció de treball. Per tant, per a cert tipus d’empreses, sempre caldrà tenir en compte aquest aspecte a l’hora d’escollir el polígon on ubicar-se.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *