Innovació

Com trobar els millors: recerca de candidats a les xarxes

16/04/2015

Quin és el procediment habitual per fer recerca de candidats? O el mateix podríem preguntar sobre la recerca de socis o col·laboradors pels nostres projectes. El més normal és mirar el currículum de la persona on apareixen les dades personals, acadèmiques o laborals, entre d'altres. Potser també tenim contacte a través de Linkedin on, segurament, apareixerà la mateixa informació. Fins i tot, farem servir plataformes de recerca de candidats al més pur estil infojobs o similars. Podem, però, obtenir informació extra, real i del dia a dia? Segurament, sí.

Algunes de les coses que podríem comprovar són les següents:

Realitzar una cerca pel nom de la persona a un cercador.

D'aquesta forma podem obtenir els accessos a les xarxes socials a les que participa i altra informació addicional, com per exemple, participació en concursos públics a administracions públiques, blogs, fòrums i d'altres espais públics on compartir. Així podem obtenir una imatge més real de la persona, ja que veurem com s'expressa, si és correcte i respectuós amb els altres, si és una persona que es bolca en la seva professió o quines són algunes de les seves afeccions.

Consulta de xarxes socials.

Inexplicablement, encara hi ha moltes persones que mostren públicament la seva informació personal. A xarxes com a Facebook, fins i tot si el seu perfil és privat, podrem consultar les xarxes a les que pertany (escola, institut, universitat), imatge de perfil i de portada. Si el seu perfil és públic podrem consultar els seus comentaris, les seves fotografies i les seves amistats. Ja sabem, diga'm amb qui vas i et diré com ets.

Consulta de blogs.

Hi ha persones que disposen d'un espai web on expressen les seves impressions sobre diferents temes o bé aporten informació interessant i rellevant. Un altre bon lloc on conèixer més actituds i aptituds.

Consulta imatges relacionades.

Fent recerca a través d'un cercador també podrem trobar imatges relacionades. Més informació per saber quin és el grau implicació en la seva faceta professional.

 

Per contra, potser som professionals que volem contactar amb d'altres professionals o empreses. Tenim en compte el que s'ha comentat anteriorment? Si la resposta és no, estem cometent un error, perquè les empreses podran trobar coses de nosaltres que no ens ajudaran a realitzar nous contactes o trobar feina. Cal que si algú ens cerca a internet ens trobi per la professió que desenvolupem i no per la nostra vida privada. Tenim un blog professional? Pot ser un bon moment per començar a escriure un.