Innovació

EinesTIC

29/01/2015

L’EinesTIC és un conjunt d’eines informàtiques que faciliten les tasques diàries pimes i autònoms. EinesTIC és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, que vol facilitar la informatització de negocis.

L'EinesTIC es pot instal·lar en sistemes Windows (XP, Vista i 7), MacOS X i Ubuntu 9.04 o Linkat 4. Això el fa accessible a un gran número de ordinadors i garantitza el seu bon funcionament. Com que l'EinesTIC s'ha elaborat a partir de programari lliure i es distribueix també com a tal l'aplicació és gratuïta i es pot distribuir gratuïtament.

Les aplicacions incloses a l'EinesTIC es gestionen a través del seu Tauler de control, són les següents:

  • Abanq, modificat per InfoSial, SL, que permet la gestió de clients, proveïdors i agents comercials; la gestió de magatzems i productes; l'elaboració de pressupostos, comandes, albarans, factures i productes. A partir d'aquesta eina, també és possible la impressió d'ofertes, comandes, albarans i factures amb les plantilles seleccionades en l'EinesTIC.
  • OpenbravoPOS, una versió modificada de l'aplicació de Terminal de punt de venda (TPV) d'Openbravo, SL. L'adaptació inclosa permet la integració amb l'aplicació de gestió per a la sincronització de productes definits des del tauler de control i la sincronització de les factures generades des del TPV.
  • IRPF i IVA, el Tauler de control incorpora mòduls propis que permeten l'elaboració de les declaracions trimestrals d'Hisenda amb els models més habituals (IRPF i IVA) i els esborranys de les declaracions informatives anuals.
  • OpenOffice.org, per crear documents de text, fulls de càlcul i presentacions.
  • Thunderbird, gestor de correu electrònic similar a Microsoft Outlook.
  • Firefox, com a navegador web.
  • GIMP, que incorpora potents eines per al retoc fotogràfic.

A més, l'EinesTIC inclou l'aplicació PDFCreator per a la creació de PDF des de qualsevol aplicació que pugui imprimir, tot i que només per les instal·lacions realitzades en entorn Microsoft Windows.

Si trobes interessant aquesta eina pel teu negoci pots descarregar-la des de l'àrea de descàrregues del web:

I si tens dubtes sobre la seva utilització pots accedir a les seves àrees de Guies d'ajuda i Preguntes freqüents.