Innovació

Bancs d’imatges a Internet

16/06/2014

Quan realitzem els nostres projectes solem necessitar fotografies de qualitat per tal de millorar l’aspecte del nostre blog, web, botiga online, bàner o el que sigui que estiguem realitzant.

Una pràctica usual és utilitzar el cercador d’imatges del Google i agafar la primera imatge que ens agradi. Això és un error que pot desembocar en autèntics maldecaps, ja que la majoria de fotos que trobem amb el Google tenen drets d’autor. Sí que hi ha un filtre per mostrar només imatges que puguem reutilitzar, però desconeixem la fiabilitat d’aquest filtre.

Si no volem sorpreses, l’opció més recomanable és utilitzar bancs d’imatges on tinguem molt clar quina és la seva llicència. A continuació us deixem algunes pàgines interessants:

http://unsplash.com/: Fotos d’alta qualitat i gratuïtes. Les podem utilitzar lliurement en projectes comercials, sense necessitat de citar l’autor. Podem subscriure’ns al butlletí i cada 10 dies rebrem 10 fotos per mail.

http://www.freeimages.com/: Banc d’imatges amb més de 40.000 fotografies de gran qualitat. Per descarregar-les haurem de registrar-nos. També disposa de fotos de pagament pels usuaris més exigents.

http://search.creativecommons.org/: Cercador que et permet fer una cerca simultània de fotos amb llicència Creative Commons en els repositoris i bancs d’imatges més populars: Flickr, Google Images, Foto Pedia… La llicència Creative Commons acostuma a tenir alguna restricció, com ara haver de citar l’autor de la fotografia.

http://www.morguefile.com/: Milions de fotos gratuïtes que podem utilitzar lliurement pels nostres projectes, incloent fins comercials. Podem descarregar les fotos sense haver d’estar registrats.

http://www.gettyimages.es/ i http://www.shutterstock.com/: Si no us importa pagar per les fotografies, trobem nombroses pàgines amb fotografies d’alta qualitat com Getty Images o Shutterstock.